AirCoat pisztolyok

GM 4100AC
AirCoat kézi szórópisztoly
GM 4700AC
AirCoat kézi szórópisztoly
GM 4700AC-H
AirCoat kézi szórópisztoly
GA 4000ACIC
AirCoat automata szórópisztoly
GA 4000ACEC
AirCoat automata szórópisztoly

AZ AIRCoat SZÓRÁSI ELJÁRÁS

Magasnyomású rendszerekhez

A WAGNER AirCoat technológiája – azaz levegőrásegítéses szórás – egyesíti magában a hagyományosnak mondható levegő nélküli AirLess szórás és az AirSpray, mint a sűrítettlevegős-porlasztásos eljárás legjobb tulajdonságait. Az AirLess-nél jóval alacsonyabb szórónyomás szükséges hozzá, azonban sokkal gyorsabb és kevesebb festékköd képződéssel dolgozik, mint az AirSpray pisztolyok. Az eltérő alkalmazási területeknek megfelelően rendelkezésre állnak a GM 4100 / 4700 / 4700H típusú kézi és a GA 4000AC külső, illetve belső vezérlésű automata szórópisztolyok is.

Az AirCoat szórási eljárásnál a szóróanyag 30-120bar közötti üzemi nyomáson elporlasztódik, ennek során a porlasztólevegő egy lágy szórósugarat hoz létre és a festékfáklyát körülölelő formázólevegő megadja annak a lehetőségét, hogy a szórósugár szélességének méretén is állítani lehessen.

Előnyei:

  • Nagy felhordó képesség.
  • Csekély festékköd képződés.
  • Jobb minőségű felületkezelés.
    • Magas viszkozitású (sűrű) anyagok problémamentes felhordása.
  • Állítható szélességű szórósugár.

MEGBÍZHATÓSÁG:

Az új fejlesztésű levegősapka segítségével tovább csökkenthető az alkalmazott szórónyomás és a felhasznált festék mennyisége, ezzel egy lágy szóráskép és még egyenletesebb, még szebben kezelt felület érhető el.

GAZDASÁGOSSÁG:

A kézi szórópisztoly kialakításánál figyelembe vették, hogy vannak, akiknek kicsi GM 4100 és akiknek nagyobb, erősebb GM 4700 kezük van. Ezen kívül a meleg/forró anyagok szórására is kifejlesztették a szigetelt anyagvezetékkel ellátott GM 4700H felhasználóbarát változatot. Így a munkavégzés kevesebb erőfeszítést kíván, ami növeli a hatékonyságot és a pontosságot. 

Az új fejlesztésű pisztolyszűrőnek köszönhetően a tisztítási idő is rövidebb. 

RUGALMASSÁG:

Automata pisztolyok esetében a WAGNER fejlesztésű alaplapoknak köszönhetően a beállítások fúvóka és pisztolycsere esetén is megőrződnek. Így biztosítható a mindenkori azonos szórási eredmény. A különböző alaplapok lehetővé teszik továbbá az automata szórópisztolyok többféle robotrendszerre történő integrálását.   

PÉLDÁK FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEKRE:

A fa- és bútoripar, a korrózióvédelem és a fémipar területén lehetővé teszi a pácok, átlátszó lakkok és festékek, oldószeres és vízbázisú festékek, poliuretán és epoxy, 2K (két komponenses), high-solid anyagok, valamint az UV-lakkok felhasználását.